Zijnsoriëntatie is een modern, spiritueel pad van levenskunst, ontwikkeld door mijn leraar Hans Knibbe. Met Zijnsoriëntatie bedoelen we letterlijk: je oriënteren op Zijn, de altijd aanwezige gronddimensie van het bestaan.

Contactvol aanwezig zijn

Alles wat bestaat is een vorm van Zijn. Wanneer je je dat bewust bent, raak je contactvol aanwezig in het Nu. De mallemolen van streven en vermijden, die altijd naar toekomst of verleden wijst, heeft je niet langer in de greep. Het is net alsof je uit een vernauwing stapt en opeens in een open ruimte staat. Deze open ruimte van Zijn blijkt intrinsiek vrij te zijn van al je patronen, gevoelens en gedachten. Je komt in contact met inspiratie, kracht en levenslust.

Spiritualiteit en psychologisch werk

Zijnsoriëntatie is een integraal pad waarin spirituele beoefening en elementen van psychologie/psychotherapie gecombineerd zijn. De spirituele bron (de non-duale grond) is zowel het beginpunt als eindpunt van het werk. Je leert mediteren, je maakt contact met je wijsheidsgeest en brengt je energie tot stroming. Kortom: je leert om de bron van Rijkdom in jezelf te openen. Daarnaast leer je ook de patronen van je gewoontezelf kennen. Je doet diepgaand zelfonderzoek en krijgt inzicht in jouw eigen psychologische ontwikkeling.

Leven vanuit vrijheid

Het doel hiervan is om losser en vrijer te worden ten opzichte van je gewoontes.  Om opnieuw te ontdekken hoe jij je leven vanuit vrijheid vorm wilt geven.

 

Bron: school voor Zijnsoriëntatie.

 Je leest meer over Zijnsoriëntatie in de diverse boeken die hierover verschenen zijn. Ook op YouTube zijn er meerdere filmpjes die Zijnsoriëntatie in beeld brengen, zoals deze.